woensdag 16 oktober 2013

Terugblik Tip: The Giants Causeways

De trots van Noord-Ierland. The Giants Causeways. Samen met Mattanja had ik de privilege om dit mooie plaatsje te bezoeken in 2011. 


The Giants Causeways is de meest toeristische bezochte plek van Noord-Ierland. De rotsen zouden ontstaan zijn door een vulkaanuitbarsting zo'n 60 miljoen jaar geleden. De bergen liggen aan de kust van het plaatsje Antrim.


Het bijzonderste aan deze plek is de legende die eraan vast zit..

De legende vertelt dat de Ierse reus Finn McCool een pad bouwde naar Schotland om daar met zijn tegenstander Benandonner te vechten. Eenmaal daar aangekomen ziet hij dat Benandonner nog reusachtiger is dan hijzelf. Hij vlucht terug naar Ierland met de Schotse reus achter zich aan. Daar vraagt Finn aan zijn vrouw om hem als baby te vermommen. Als Benandonner de vrouw en de baby aantreft, neemt hij aan dat de vader van de baby nog groter is aangezien hij de baby groot vind voor zijn leeftijd. Benandonner vlucht terug naar Schotland en vernielt onderweg het pad. Alleen de stukjes bij The Giants Causeways en Fingals Cave in Schotland blijven over.


The Giants Causeways is zeker een plek om te bezoeken als je in Noord-Ierland bent. Het zien van de grote bergen en de perfecte rotsformatie is zeker de moeite waard!


                                                                                                              Fotografie door Mattanja Koenz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten