donderdag 19 september 2013

Travel Movie Time

 

Iedereen is ondertussen weer naar school of werk. En de vakanties worden nu alweer gemist. Geen nood! Met deze films waan je jezelf weer even op een andere bestemming.





Koning van Katoren
Deze film gaat over de jonge Stach die koning wil worden van een niet echt bestaand land, me like!, genaamd Katoren. Voordat hij koning mag worden moet hij vijf opdrachten uitvoeren verspreid over heel Katoren. Hij reist door middel van het pakken van de trein en onderweg komt hij langs de meest mysterieuste plekjes die verdacht veel lijken op plekken uit Europa. Voor treinreis roadtrip fans, een aanrader! En ja, verfilming van het bekende boek van Jan Terlouw.



Lord of the Rings: Fellowship of the Ring
Iedereen kent deze film en weet waar het over gaat, zelfs de mensen die hem niet gezien hebben. En mijn favoriete filmreeks ever, tevens favoriete deel van de trilogie. Geef ik toch een korte samenvatting; De jonge hobbit Frodo krijgt de opdracht the ring of power te vernietigen in de vulkaan Mount Doom. Hij wordt vergezeld door zijn beste vrienden Samwise, Pippin en Merry. Onderweg krijgen ze het allemaal moeilijk met persoonlijke situaties en problemen. Een echte pilgrimstocht als je het mij vraagt. Pak je rugzak maar alvast goed in. Met popcorn.



Earth
Niet veel actie, of Oscar waardige acteurs. Wel de ultieme schoonheid van aarde in deze prachtige documentaire genaamd Earth. Deze docu komt langs alle mooie plekken op aarde en laat stuk voor stuk zien wat er mis gaat door toedoen van de mens. IJskappen die smelten. bossen die worden gekapt. Heel goed om even bij stil te staan hoe mooi onze wereld is en dat we daar dierbaar op mogen zijn. Reisje rond de wereld in 60 dagen? Denk dat 90 minuten ook wel voldoet.



The Holiday
Voor een paar weken in Los Angeles of een schattig dorpje vlakbij Londen? Waarom niet beiden? Twee vrouwen, uit verschillende plekken gaan met een depressief gevoel de kersttijd in. Om thuis te ontvluchten ruilen ze allebei met hun huis voor een paar weken om ergens anders hun vakantie door te brengen. Dit levert hilarische maar ook mooie momenten op. Persoonlijk vind ik dit DE feelgood movie of all time. En heb hem dan ook misschien iets te vaak gezien. Alleen van de titel ga je jouw koffers al pakken.




Dit zijn een paar van mijn favoriete vakantie films. Welke film kijk jij om je even ergens anders te wanen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten