dinsdag 9 juli 2013

Londen: Day 1


Dat was even schrikken. Kom ik aan op Sloterdijk station. Wordt er doodleuk omgeroepen dat er geen enkele trein meer naar Schiphol ging. Een halfuur later moest ik al op schiphol zijn. Stress meter stond een klein beetje erg hoog. Gelukkig waren er nog die metro's, die ik tot in de treuren altijd nam voor mijn stage. En een bus naar plaza. Eenmaal een halfuur later aangekomen dan gepland. Waren we toch binnen 40 minuten door incheck en douane heen. Ik zeg persoonlijk record!


Het vliegen was aangenaam en weer super gaaf. Binnen een uurtje waren we alweer geland en stonden we op een schattig vliegveldje genaamd London Southend. Persooneel is bijzonder vriendelijk dus dit is echt een  aanrader. Vanuit daar namen we de trein naar Liverpool Street en als laatste hoefde we alleen nog maar de ondergrondse naar Kings Cross station te nemen. Ons hotel ligt perfect aan de overkant van het station gelegen.



We mochten eerder dan de normale tijd onze kamer al in en een uur later liepen we over straat. We besloten  om nog niet naar het centrum te gaan en gewoon eerst onze eigen omgeving te verkennen. Aangezien het al bijna einde van de middag was. Eerst wilde we naar platform 9 3/4 omdat daar het karretje van de Harry Potter films in de muur zit. Bleek deze even later naast de Harry Potter souvenier shop te zitten.


Het eerste Harry Potter boek op één pagina.



Daarna zijn we naar de Sainsbury's geweest. Dat is een supermarkt. En hebben broodjes gezond onder de schaduw van een boom op een heerlijk veldje gegeten. Daarna zijn we doorgelopen naar Regents Park en zijn daar doorheen gelopen en hebben we heerlijk gelegen op een rustig plekje bij het meertje. Als laatste liepen we naar Bakerstreet. Naar het Sherlock huis om precies te zijn.



Moe, maar zeel voldaan al voor de eerste dag hebben we nog een ''bumpy ride'' meegemaakt in een van de rode bussen. Een Engelse douche en ons bed was het enige wat we nog wilde.


Ons wifi deed het de eerste dag niet maar hou vooral facebook, twitter de website in de gaten voor meer updates!

Hoe vinden jullie het om met mij mee te reizen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten