vrijdag 17 mei 2013

Schoolreisje


Tijd voor een beetje nostalgie! Die herinneringen wanneer er de hele rit liedjes gezongen en spelletjes gedaan werden in de bus. De chaos en opwinding als je dan eenmaal in het pretpark was aangekomen. De juf of meester eeuwig erover deed iedereen te laten weten wanneer we lunch pauze hadden. De pakjes sap en broodtrommels uit de rugzakjes werden gehaald. En hoe laat iedereen weer terug bij de bus moest zijn. Kunnen jullie je de schoolreisjes van vroeger nog herinneren?

Dat spannend moment waar je duwend de bus in rende omdat je perse een goed plekje wilde. De stoere kids zaten altijd achteraan. En dat je van te voren met iemand, meestal je beste vriend of vriendin, had afgesproken naast elkaar te gaan zitten.

Vergeet niet de vermoeiend rit terug naar huis. Iedereen was kapot. De helft lag te slapen. De andere helft was aan het giechelen omdat de andere dus aan het slapen waren. De stem van de juf of meester die door de hele bus te horen was. Omdat er altijd z'n microfoon aanwezig was op de bus. Soms had je een chauffeur die dan ook wat grappigs te zeggen had. En het allerbelangrijkste. Wanneer je er bijna was iedereen zich moest gaan verstoppen. De juf of meester aan de ouders vertelde dat ze de kinderen achter hadden gelaten. Dachten ze nou echt dat na de zoveelste keer ze daarin trapte? En zodra het nieuws gebracht was iedereen omhoog sprong. Verrassing!



Kunnen jullie je schoolreisjes nog herinneren?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten