zaterdag 9 november 2013

Citytrip in Eigen Land: Bijzonder Breda

 
Ook in ons kleine kikkerlandje is nog veel te zien dat je vast nog niet kent. Ben je bijvoorbeeld wel eens in Breda geweest? 

Deze prachtige Brabantse stad beschikt over een rijke geschiedenis, leuke winkels en een bijzondere architectuur. Bovendien is het uitgaansleven spetterend, dus het is wel slim om een hotel in Breda te boeken en er een lekker weekend van te maken. Een hotel in Breda kan je het beste boeken bij Novotel.



Winkelen
Breda is een echte winkelstad. Vooral in het oude centrum stikt het van de bijzondere winkeltjes en kledingboetiekjes. Als je van shoppen houdt moet je vooral naar de straten ’t Sas, de Veemarktstraat, de Nieuwe Ginnekenstraat en de Wilhelminastraat. 




Bij de VVV kan je voor €2,50 een leuk gidsje kopen: de Shops & Funroute. Hierin staan twee routes beschreven die langs ruim honderd aparte winkeltjes voert, zoals giftshops, sieradenwinkeltjes, interieurzaken en antiekwinkels.

Sight Seeing
Hoewel er in de hele stad een dorpse sfeer hangt is er enorm veel te zien. Als je zo rondloopt merk je dat Breda het tegendeel is van een suffe provinciestad. De opvallende Antonius kathedraal is geïnspireerd op het Colosseum. 




Het Begijnhof is een lief klein eeuwenoud hofje in het centrum van de stad. Het Kasteel van Breda is ooit gebouwd door Graaf Hendrik de Derde van Nassau. 


En het belangrijkste bouwwerk van Breda is de Onze-Lieve-Vrouwenkerk, die ook bekend staat als de Grote Kerk.



Eten & Uitgaan
De meeste restaurants bevinden zich op of rondom de Grote Markt, maar ook aan de Nieuwe Haven en het Ginneken vindt je van alles: van hip tot klassiek, van Frans tot Aziatisch en van goedkoop tot zaken met Michelinsterren. Hoewel Breda geen universiteit heeft wonen er veel studenten. 


Dat zie je ook terug in het uitgaansleven. Breda is een echte kroegstad met tientallen leuke bruine kroegen. Voor een trendy club ga je bijvoorbeeld naar Brooklyn of Parc.



Op een schaal van 1 tot 10. Wie wil er nu een weekendje naar Breda? :-)


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten