Advertorial
Als ik ergens een zwak voor heb dan zijn het die mooie Europese steden waar iedereen altijd over praat. En er zijn nog een heleboel steden waar ik heen wil. Aanschouw hier de volgende stad op mijn bucketlist; Venetië.
Ergens in de vijfde eeuw bedacht een
paar mensen dat het een goed idee was om in een lagune met 118 eilandjes een
stad te bouwen. Het water tussen de eilandjes zou worden omgetoverd tot
grachten waardoorheen aria’s zingende gondeliers mensen zouden verplaatsen van
A naar B. Wat een dromers waren zij! En hoe zijn zij er in geslaagd om hier een
mooie stad van te maken. Een machtige stad bovendien, want gedurende een eeuw
of zes was dit de machtigste stadstaat in de regio. Dat zie je nog steeds af
aan de mooie gebouwen, waarvan het enorm grote Dogenpaleis aan het San
Marcoplein het bekendste is. Hier zat de legendarische minnaar Casanova
honderden jaren geleden enige tijd gevangen. Aan het plein ligt het beroemdste
café van Venetië: : Caffè
Florian, waar je echt een keer een kopje espresso moet gaan
drinken.
Het
restaurant van Hemingway
Neem een waterbus naar het eilandje Torcello, op tien
kilometer afstand van Piazza San Marco. Loop langs de antieke Byzantijnse
kathedraal naar restaurant Cipriani voor een heerlijke lunch in de schaduw van
de pergola’s op het terras. Dit restaurant was ooit de favoriet van de
Amerikaanse schrijver Hemingway. In Venetië ben je veel goedkoper uit met een
appartementje of huisje dan in een hotel, deze kun je vinden op een website als
die van Charme-quality.
Recept:
Saltimbocca
Als je dan toch eenvakantiehuis in
Italië hebt geboekt, kan je net zo goed gebruik maken van
de keuken. Maak dan bijvoorbeeld dit
simpele maar overheerlijke Italiaanse recept: Saltimbocca alla Romana. Het
geheim van Italiaans eten ligt in de eenvoud van de verse producten en een
liefdevolle bereiding. Saltimbocca betsszt uit niets meer dan de rolletjes
kalfsvlees met rauwe ham en een blaadje salie, al dan niet geserveerd in een
gebonden witte wijnsaus. Het is eigenlijk heel simpel te maken, maar je moet er
wel bij blijven staan en het met liefde bereiden. Alleen dan krijg je een echte
saltimbocca alla Romana die net zoals de naam het zegt: “springt in de
mond”. Men neme voor ieder rolletje een
plakje kalfsfilet, met daarop een blaadje salie en een vette plak prosciutto
(buikspek, maar van mij mag je dit best vervangen door een plakje Parmaham).
Dat alles wordt met een paar cocktailprikkers bij elkaar gehouden, met zout en
peper op smaak gebracht en twee minuten in olijfolie gebakken. Daarna laat je
het vijf minuten garen in warme witte wijn.
Tekst door Diana Schonenberg,
Communicatie Charme & Quality
Geen opmerkingen:
Een reactie posten