donderdag 3 oktober 2013

Wishlist: Venetië, de stad der dromen.


                                                                                                                                                                                                 Advertorial
Als ik ergens een zwak voor heb dan zijn het die mooie Europese steden waar iedereen altijd over praat. En er zijn nog een heleboel steden waar ik heen wil. Aanschouw hier de volgende stad op mijn bucketlist; Venetië. 


Ergens in de vijfde eeuw bedacht een paar mensen dat het een goed idee was om in een lagune met 118 eilandjes een stad te bouwen. Het water tussen de eilandjes zou worden omgetoverd tot grachten waardoorheen aria’s zingende gondeliers mensen zouden verplaatsen van A naar B. Wat een dromers waren zij! En hoe zijn zij er in geslaagd om hier een mooie stad van te maken. Een machtige stad bovendien, want gedurende een eeuw of zes was dit de machtigste stadstaat in de regio. Dat zie je nog steeds af aan de mooie gebouwen, waarvan het enorm grote Dogenpaleis aan het San Marcoplein het bekendste is. Hier zat de legendarische minnaar Casanova honderden jaren geleden enige tijd gevangen. Aan het plein ligt het beroemdste café van Venetië: : Caffè Florian, waar je echt een keer een kopje espresso moet gaan drinken.






Het restaurant van Hemingway
Neem een waterbus naar het eilandje Torcello, op tien kilometer afstand van Piazza San Marco. Loop langs de antieke Byzantijnse kathedraal naar restaurant Cipriani voor een heerlijke lunch in de schaduw van de pergola’s op het terras. Dit restaurant was ooit de favoriet van de Amerikaanse schrijver Hemingway. In Venetië ben je veel goedkoper uit met een appartementje of huisje dan in een hotel, deze kun je vinden op een website als die van Charme-quality.


Recept: Saltimbocca
Als je dan toch eenvakantiehuis in Italië hebt geboekt, kan je net zo goed gebruik maken van de keuken. Maak dan bijvoorbeeld dit  simpele maar overheerlijke Italiaanse recept: Saltimbocca alla Romana. Het geheim van Italiaans eten ligt in de eenvoud van de verse producten en een liefdevolle bereiding. Saltimbocca betsszt uit niets meer dan de rolletjes kalfsvlees met rauwe ham en een blaadje salie, al dan niet geserveerd in een gebonden witte wijnsaus. Het is eigenlijk heel simpel te maken, maar je moet er wel bij blijven staan en het met liefde bereiden. Alleen dan krijg je een echte saltimbocca alla Romana die net zoals de naam het zegt: “springt in de mond”.  Men neme voor ieder rolletje een plakje kalfsfilet, met daarop een blaadje salie en een vette plak prosciutto (buikspek, maar van mij mag je dit best vervangen door een plakje Parmaham). Dat alles wordt met een paar cocktailprikkers bij elkaar gehouden, met zout en peper op smaak gebracht en twee minuten in olijfolie gebakken. Daarna laat je het vijf minuten garen in warme witte wijn.






Tekst door Diana Schonenberg, 
Communicatie Charme & Quality

Geen opmerkingen:

Een reactie posten