donderdag 5 september 2013

Barcelona op zijn best!

                                                                                                                                                                                    Advertorial
Barcelona. Het is nog niet te laat voor een after-summer holiday! Of te vroeg om te boeken voor volgend jaar. Daarbij heb ik nog nooit zoveel facebook vakantie berichten gezien dit jaar over die zonnige stad. Lees je even mee waarom mijn vrienden massaal daarop afgingen?
 
Barcelona is sinds jaar en dag een van de meest geliefde bestemmingen voor een citytrip. En terecht, het is er niet duur, en helemaal niet als je bijvoorbeeld een hotel van Venere.com boekt.  Het is alleen wel leuk om te weten dat de stad veel leuke minder bekende plekjes heeft die veel meer de moeite waard zijn dan de Rambla. Deze brede boulevard die vanaf het strand omhoog de stad inloopt, is zeer toeristisch, maar heerlijk om over te flaneren en te kijken naar de straatartiesten (pas wel op voor zakkenrollers).


 


 In het verlengde ervan ligt de Paseo de Gracia, een kilometerslange boulevard met winkels van de exclusieve Spaanse en  internationale merken. El Born is de leukste wijk om te winkelen, met honderden bijzondere kledingwinkeltjes. De Barrio Gótico is het middeleeuwse centrum van de stad, dat grotendeels intact is.

Natuurlijk is een bezoek aan Barcelona niet compleet zonder iets van de gebouwen van Gaudí  te hebben gezien. Zeer aan te raden is La Pedrera (op de hoek van Paseo de Gracia en Provenca) of La Sagrada Familia, de kathedraal die nog steeds niet is afgebouwd. Maar net zo leuk is het Museu Nacional d'Art de Catalunya, dat gevestigd is in een paleis dat boven op de top van de Montjuïc is gebouwd. Alleen al voor het uitzicht bovenaan de trap van dit Palau Nacional is een bezoek de moeite waard. Vlakbij is ook het museum van Miró. Ga met de kabelbaan vanaf het strand naar de berg Montjuïc.


Het strand bij de Avinguda Litoral is het leukste stadsstrand van Spanje. Het stikt er van de mooie mensen en hippe strandtentjes. Vanaf Plaza Cataluña, het plein waar de Ramblas op uitkomen, ben je er binnen een kwartiertje met de Barcelonese metro (ga naar halte  Puerto Olimpico). Nog dichter bij het centrum is het strand van Barceloneta, dat aan de andere kant van de Ramblas ligt. Hier kan het alleen wel erg druk worden, en het mist de charme van de stranden van Puerto Olimpico.



In Barceloneta kan je aan de andere kant wel weer erg lekker eten. Ook vindt je hier gemakkelijk en hotel in Barcelona. Aan de haven zijn tientallen restaurants: hier ben je aan het juiste adres voor een  heerlijke Catalaanse visschotel . Want in Barcelona is het niet allen tapas wat de klok slaat (ook al zijn die erg lekker). Ook een simpele pan con tomate, gegrilld brood dat even met een knoflookteentje is ingewreven, daarna met tomaat en eventueel met een straalte olijfolie en zout is afgemaakt, is een heerlijk begin van de maaltijd. Eventueel met zo’n heerlijk glas cava erbij.


 

Heel erg Catalaans is ook de calçotada, op een open vuur geroosterde preitjes, die met een saus op basis van tomaten, amandelen, knoflook, pepers, azijn en olijfolie wordt geserveerd. En natuurlijk komt de befaamde crema Catalana hier vandaan. De Spanjaarden gaat voor onze begrippen betrekkelijk laat eten: pas rond een uur of tien. Daarna gaan ze uit, maar gelukkig zijn de meeste clubs tot diep in de ochtend geopend.



Zou jij ook naar Barcelona willen?



                                                                                                                        Tekst door Emma Baelde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten