woensdag 3 juli 2013

Wishlist: Rome


Zelf ben ik al naar een hele hoop steden geweest. Maar er zullen altijd een paar bijzondere plekken zijn waar ik nog heel graag naartoe wil. In het segment ''Wishlist'' laat ik zien waarom. Deze keer zal het over Rome gaan. Hoofdstad van ItaliĆ«. De stad voor echte dames!

Rome is natuurlijk de stad van de klassieke kunsten en de heerlijke keuken. Ooit was Rome het centrum van het Romeinse rijk en nog steeds vind je er veel pracht en praal. Het Vaticaan is het centrum van de Katholieke macht en ook al heb je niets met het geloof, het is prachtig! Lees hier over de must see’s als je deze zomer gaat kamperen in ItaliĆ« en je een bezoekje wilt brengen aan Rome. 





                                                                       De Trevi Fontein
Een van de meest bekende hoogtepunten van Rome is de Trevi Fontein. In iedere film over de stad komt deze fontein voor. Wees er dus op voorbereid dat het er super druk is. Toch moet je deze fontein eigenlijk wel gezien hebben als je in Rome bent geweest.


                                                                           Vaticaanstad

De staat van de Paus. Het klinkt misschien een beetje saai, maar het is juist ontzettend indrukwekkend. Het is groot en al eeuwen oud! Hier staat onder andere de St. Pieter Kerk en je kunt er de Sixtijnse kapel bezoeken. Als je geen zin hebt om uren in de rij te staan, kom dan zo vroeg mogelijk. Dan ben je de hordes toeristen voor en kun je rustig al het moois bekijken.


                                                                  Spaanse trappen
Deze trappen zijn ooit gebouwd om de kerk aan de top te verbinden met het plein beneden. Nu vind je er vooral veel toeristen. Als je er een paar kiekjes genomen hebt is het leuk om een van de zijstraten daar in te duiken, want hier kun je een paar van de chicste winkels van Rome vinden. Chanel, Gucci en Prada hebben hier onder andere een vestiging zitten. Ook al verblijf je misschien op Camping Weekend, als je in Rome bent geweest is het wel leuk om met een Italiaans mode souvenirtje thuis te komen.

                                                             
                                                                    Stappen in Rome

Als je op vakantie bent met een paar vriendinnen dan is het natuurlijk leuk om het nachtleven van zo’n grote stad te verkennen. Bar Del Fico is de hangplek voor de jonge Romeinen zelf. Hier wil je gezien worden. Ben je meer in voor een wat relaxtere avond in de kroeg? Ga dan eens kijken bij Bartaruga. Een leuke bar waar ze heerlijke cocktails schenken. Ga je liever helemaal uit je dak in een discotheek? Boeme is een van de grootste clubs van Rome. Ze hebben wel een dress code, dus zorg ervoor dat je ergens onderweg je gympies voor een paar stijlvolle pumps verwisselt.
Wie zou er ook graag naar Rome willen?

                                                                                                  Tekst. Martine Kramer
                                                                                                Fotografie. Flickr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten