maandag 4 februari 2013

Vliegreis Tips

Of ik het nou over vliegangst of gewoon de planning zelf heb is het altijd belangrijk om je goed voor te bereiden op een vlucht. We naderen alweer bijna de voorjaarsvakantie en daarbij ook de planning maand voor de zomervakantie. Maar er kan nog wel eens meer bij vliegen komen kijken.

 
 

Vrijverzoeken en boeken
Je komt het heel vaak tegen. Zodra het nieuwe jaar begint vragen werkgevers om je vakantie planning en zit je stiekem al op de websites van vliegtuigmaatschappijen te kijken. Wat werk betreft, zorg er eerst voor dat je de dagen/weken uitkiest en daarvoor vrij krijgt. Zodra je die gekregen hebt kan je met een gerust hart je vakantie boeken. Met mensen die zoeken naar een goede deal omdat de tickets van prijs wisselen per dag. Bekijk dan eerst welke dagen/weken de tickets het goedkoopst zijn en vraag dan vervolgens die periode vrij. Maar wacht nog wel eerst met boeken! Mijn tip hierbij ook nog is om je formulier zo snel mogelijk in te leveren. Dan heb je vrijwel de meeste kans om die week ook vrij te krijgen.

Hotels
Heb je vrij gekregen? Ja? Echt? Okay!
Hierbij is dan weer mijn tip. Boek eerst een hotel dat je gratis kunt annuleren. Mocht de reis toch niet doorgaan heb je geen onnodige kosten gemaakt. Dit ook i.v.m. de vliegtickets en wil je nog willen spelen met de vliegticket deals. Hoeft dat echter geen rol te spelen. Zoek dan een hotel naar je wensen. Wil je WiFi? Huur je een auto? Wil je ontbijt inbegrepen? Zet dat eerst allemaal op een rijtje. Op websites kan je heel gemakkelijk zoek opties opgeven. Als je eenmaal je hotel hebt geboekt kan je gaan kijken naar je vliegticket.
  
Vliegen
Zoals ik al zei kunnen vliegtickets verschillen per prijs. Dit heeft te maken met de reisseizoenen. Je kan nagaan dat tickets naar bijv. Oostenrijk heel duur kunnen zijn tijdens de wintersport vakantie tijd. Zet hierbij ook dingen op een rijtje. Zoals wil je eerste of tweede klas reizen. Heb je toevallig nog een voorkeur voor een maatschappij. Ook heb je niet altijd rechtstreekse vluchten. Ik zou aanraden om als het niet uitmaakt of je moet overstappen. Ervoor zorgen dat de overstap in hetzelfde land is. Dan ben je alvast in land van bestemming en spreken de mensen de taal die jij verwacht.

Vliegangst
Nog vrij veel mensen kampen met vliegangst. Je hebt de extreme vormen als zwetende handen, benauwdheid, niet uit het raampje durven kijken. Sommige mensen vinden het gewoon spannend. Mocht je toch met het vliegtuig willen of zelfs moeten bereid je dan goed voor. Drink twee dagen van te voren niks met cafeïne. Eet gezond. En neem genoeg tijd om 's nachts te kunnen slapen.
Je kan het je misschien niet voorstellen maar een vliegtuig is een van de meest veiligste voertuigen ter wereld. Mensen die last hebben van vliegangst zijn altijd bang dat het vliegtuig neerstort. Je maakt dit erger door er continue aan de denken. Gedachten kunnen een angst vergroten. En ik ga geen zon en maneschijn verhaaltjes ophouden. Natuurlijk is er een kans dat het vliegtuig neerstort. Een fout in het systeem of de constructie. Maar laat het gewoon los. Want wat wil je doen als het vliegtuig neerstort. Veel kan je namelijk ook niet doen. Het is vaak de angst over geen controle hebben wat de vliegreis zo eng maakt. Zelf heb ik geen vliegangst maar ik neem wel altijd iets mee in het vliegtuig. Een boek, muziek en wat te eten.

Locatie. Locatie. Locatie.
Als je eenmaal je hotel en vlucht geboekt heb kan je gaan kijken voor de uitstapjes. Zijn er mooie musea te bekijken in de omgeving. Een dierentuin? Een monument? Gewoon een mooie locatie? Kijk een beetje rond op internet en verdiep je goed in de stad waar je terecht komt. Zo zou je zomaar meer uit je vakantie halen.

Inpakken en wegwezen
Het ligt eraan hoe lang je weg gaat maar pak op tijd in. Zoek alvast een paar dagen voor de vlucht wat spullen in die je niet meer nodig hebt. Hou rekening met het gewicht. Je mag bij bijna alle vluchten maar 1 koffer van een bepaald aantal kilo meenemen en 1 handbagage. Eenmaal op de dag van de vlucht is het verstandig om als je niet teveel spullen meeneemt het openbaar vervoer te pakken. Je auto parkeren op Schiphol is vrij prijzig. Of misschien heb je een lief familielid/kennis die je wilt brengen. Denk eraan dat je minstens 3 uur voor vertrek aanwezig bent om in te checken. Je kan namelijk in een rij staan mocht het die dag druk zijn. Dan moet je nog door de beveiliging, douane en bagagecontrole. Dit bij elkaar kan ook veel tijd kosten. Je wilt namelijk niet op de dag van je vakantie je vlucht missen.

Fijne vakantie!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten